GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Egészen egyszerű a használata. Nedvesítse meg a sörtéket, nyomjon rá kb. 1cm csíkot a fogtisztító gélből és oszlassa el egyenletesen a fogakon!
Kapcsolja be az YllaDent készüléket és tartsa a fejet a fogakhoz!
A sörték hozzáérhetnek a fogakhoz, de figyeljen rá, hogy azok ne hajoljanak meg. Egy-egy helyen - szennyezéstől függően - tartsa pár másodpercig a sörtéket! Kikapcsolás után a sörtéket és a készülék nyakát folyó víz alatt mossa le, majd rövid időre újra kapcsolja be a sörték optimális megtisztítása érdekében az YllaDentet és persze öblítse ki még a száját is!
Javasoljuk, szükség esetén az YllaDent használata után fogselyem alkalmazását. Ideális esetben naponta háromszor tisztítsa meg fogait!

Igen. Az ultrahang egy már évek óta ismert technológia. Hamar felismerték az ultrahangban rejlő lehetőségeket és egyes cégek ultrahangos fogkeféket fejlesztettek. Ezek a pozitív tapasztalatok tehát már rendelkezésre álltak és arra bátorítottak, hogy fejlesszük tovább ezt a technológiát. A hatásmechanizmus és a bizonyítékok, hogy az ultrahang nem káros az emberi szervezetre, felhasználóinkat nem kísérleti alanyokká, hanem a legjobb technológia használóivá teszik.


Az ultrahangot az egészségügy számos területén alkalmazzák. Tanulmányok bizonyították, hogy a „lágy ultrahang“, amennyiben nem több, mint 50 W–os teljesítménnyel használják, tökéletesen ártalmatlan. Az YllaDent készülék ennek töredékével, mindössze 0,5 W teljesítménnyel működik.

Az ultrahang antibakteriális hatásának köszönhetően az YllaDent jelentős hatással van a fogak és a fogíny egészségi állapotára. Még ha nem is old meg az YllaDent minden problémát, de intenzív támogatást nyújthat a parodontitis és egyéb fogbetegségek kialakulásának megelőzésében. Ha már fennáll a gyulladás, javasolt az YllaDent sörtéit közvetlenül a gyulladt területhez tartva 20 – 40 másodpercig hagyni hatni az ultrahangot.

Annak köszönhetően, hogy az ultrahang a szájüregben mindenhová képes bejutni és hatását így a fogínyben bizonyos mélységig is ki tudja fejteni, az implantátumok tisztítása a szájban és az ínyben lehetséges és veszélytelen. A lágy ultrahang nem károsítja az implantátumaidat, fogszabályzódat.

Az implantátumoknál 2 jelentős probléma szokott felmerülni:
Az első, hogy a beépítés után 4-6 hétig nem a makro-tisztítás eszközeivel nem tisztíthatóak, míg ultrahanggal nemcsak azonnal a beépítés után lehetséges, hanem egyúttal ajánlott is. Vizsgálatok kimutatták, hogy a periimplantáris problémák, a tasakképződés, gennyesedés, stb szinte teljesen kizárhatóak. Ez nagy jelentőségű mind a beteg, mind az implantológus számára.
A második, jelentős probléma az implantátumoknál, hogy az implantátum és az eredeti fog között rés marad, kb. 2 és 45 mikron közötti területen – az implantátum minőségétől függően – ahol szennyeződések, baktériumok telepedhetnek meg, és okozhatnak pl. gennyesedést. Ezek baktériumfészkek. Csak a mikro-tisztítás éri el ezeket a baktérium fészkeket, öli meg a baktériumokat és távolítja el azokat biztonságosan.

Tudjuk, hogy az ultrahangnak mindig szüksége van egy közvetítő közegre, hogy képes legyen hatását kifejteni. Az ultrahangos kádak esetében például a vezető közeg a víz. Gyakran keverik a vizet más összetevőkkel, hogy ezzel is javítsák az ultrahang hatékonyságát. Hasonló a helyzet az ultrahangos fogkefénél is. Szükségünk vagy egy közvetítő anyagra. Ez lehet víz, másik fogkrém vagy a mi ultrahangos fogtisztító gélünk. A gél speciálisan az YllaDenthez lett kifejlesztve annak érdekében, hogy optimális tisztító hatást nyújtson az ultrahang. Az YllaDent és a Ylla fogtisztító gél együttes hatása optimális a helyes szájápoláshoz.

Egyszerűen. Kösse össze az USB-kábelt az YllaDenttel és a hálózati konnektorba dugva töltse fel készüléket. Világító LED jelzi, amikor készüléket teljesen feltöltötte.

Nem. Az YllaDent azért rezeg, mert az emberek „a megszokás rabjai“ és szükségük van arra az érzésre, hogy a készülék működik. Mivel azonban a sörték nem mozognak, nincs szükségünk motorra a mechanikus mozgatáshoz. Az YllaDent rezgését ki lehet kapcsolni.

Igen, az ultrahang a kivehető pótlásoknál is – csakúgy, mint koronáknál, töméseknél – teljesen biztonságosan használható, egyáltalán nem okoz problémát.

Igen. A ténynek köszönhetően, hogy a rezgés kikapcsolható, megvan a lehetőség, hogy a készüléket kisállatok számára is használható legyen. Vagyis ez az Ön döntése, hogy a nyelet háziállatok fogainak tisztításához is akarja-e használni. Közvetítő anyagként azonban mindenképpen szükséges speciálisan állatok számára kifejlesztett fogkrém, vagy gél használata.

Javasoljuk, hogy a fogkefe fejeket minden két, három hónapban cserélje, hogy az ultrahang hatása optimális maradjon.

Természetesen jó, ha fogait hagyományos módszerrel tisztítja. Az ultrahang előnyei a hagyományos módszerekkel szemben azonban, hogy nemcsak tisztítja a fogakat, hanem védi a fogzománcot is (RDA-érték=0), és ott is hat, ahová a hagyományos fogkefék nem érnek el, így megelőző hatással is bír. Különösen hatásos a harc az ultrahangos fogkefével a szájüregben a gyulladásokkal és a rossz lehelettel szemben.

Az ultrahang közvetlenül a sörték tetején keletkezik és azt minden egyes sörte külön-külön vezeti az ultrahangos fogkrémbe. Ott az ultrahang mikroszkópikus buborékokat képez, amelyek behatolnak a fogak közé és eltávolítják a szennyeződéseket, ételmaradékokat, fogkövet, baktériumokat, stb. Ez nem érezhető, nem hallható.

A kézi, elektromos vagy szonikus fogkefék csak ott tisztítanak, ahová a sörték elérnek, és ott is csak erős dörzsölés árán. Emellett dörzsanyagos fogkrémet kell használni. Ezzel szemben az ultrahang mindenhol tisztít, még olyan helyeken is, ahová a fogselyem sem ér el, az ultrahang sokkal alaposabban tisztít, mint eddig bármilyen fogkefe és ráadásul súrolás nélkül, még a résekben és fogínytasakokban is.

Megvásárolom az YllaDent ultrahangos fogkefét

YllaDent